Самолет Еърбъс А319-112

Повече от два часа самолет Еърбъс А319-112 на България Ер кръжи над Шумен и близките села. Няма място за притеснение и паника, заявиха от авиокомпанията. Причината е падналата гъста мъгла над Варна и невъзможността самолетът да се приземи. Всичките 87 пътници на борда са били уведомени своевременно за създалата се ситуация. Очаква се самолетът да се приземи на летището в Бургас.

Wizz Air

Нискотарифната  Wizz Air обяви старта на най-голямата кампания за набиране на персонал в историята си, с възможности за развитие на различни позиции в компанията.  WIZZ планира да открие 1300 нови директни работни места през следващата година, ще закупи  21 нови самолета Airbus A320 и A321 до края на 2018 г. 400 сесии за подбор на персонал – както на пилоти, така и на кабинен състав, ще бъдат организирани до края на 2018 г. в повече от 25 държави в Европа и извън нея.

Самолет на „Райънеър“ ескортиран до Лондон от изтребители след фалшива тревога

 

 

Великобритания изпрати изтребители „Тайфун“ да ескортират самолет на авиокомпания „Райънеър“, пътуващ от Литва за Великобритания, след фалшив сигнал за тревога, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на отбраната и авиокомпанията.

Полетът от Каунас за лондонското летище „Лутън“ е бил пренасочен към летище „Станстед“ в Лондон. Самолетът се е приземил благополучно.
Изтребителите, които са ескортирали пътническия самолет, са излетели от военновъздушната база „Конингсби“ в Източна Англия.
Полицията каза, че пътниците са били благополучно свалени от самолета, а летище „Станстед“ заяви, че пистата е била затворена за кратко, докато той се приземи, след което нормалното движение на полетите е било възстановено.
Представител на летището каза, че причината за извънредното кацане на самолета вероятно е била неправилна работа на системата за аварийно предупреждение.

Компания – Wizz air

Наскоро нискотарифна компания – Wizz air, намали драстично полетите си от София до Великобритания, като спря тези до Бирмингам, Бристол и Шефийлд.

Aвиокомпания Ryanair

Нискотарифната авиокомпания Ryanair отмени 20 полета между София и лондонското летище Станстед.  Kомпанията публикува пълен списък на анулираните полети. Няма да се изпълнят всички излитания и кацания между двете летища на 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26, 28 октомври.

Полетите до Стокхолм, Пиза, Меминген (до Мюнхен), Кастайон (Валенсия) и Тревизо (Венеция) са преустановени от началото на ноември до края на март 2018-а.

Заедно с това авиокомпанията намалява седмичната честота на пътуванията до 8 други дестинации – Милано, Берлин, Рим, Атина, Барселона, Кьолн, Брюксел и Лондон.